Olika typer av depression

Visste ni att  Hippokrates var den första som ifrågasatte uppfattningen av psykiska störningar skulle vara resultatet av ingripande från gudarnas sida.
Vissa begrep som exempel Melankoli härstammar från honom .

Det finns 7 olika typer av depressioner och jag tänkte kort skriva om dom!

Reaktiv Depression : Den här typen kan utlösas av en enskild traumatisk händelse eller vara resultat av svårigheter som successivt lett fram till större påfrestningar . Så fort man har gått till botten med problematiken så börjar man oftast må bättre.

Kronisk depression : Detta är en mer varaktig depression som ofta hänger ihop med svårighet att hantera stress, sviktande självkänsla samt negativa och nedbrytande tankar. Dessa personer är oftast känsliga och överdrivet självkritiska .

Melankolisk depression : Man tror att biokemiska förändringar i hjärnan orsakar detta , läkare tror också att olösta problem , även barndoms trauman och ökad stress leder till denna typ av depression .

Bipolär Sjukdom : Då växlar man mellan depression och mani , Vi maniska faser blir man överaktiv medans depressiva faster är symptomen allmänt svåra

Förlossnings Depression : Visste ni att upp till 20 % av kvinnor upplever förlossnings depression under det första 6 månader efter födseln .

Årstidsbundna depressioner: Då insjuknar man oftast höst och vinter , medans tillståndet förbättras vår och sommar.

Sekundär depression : Depression till följd av fysisk sjukdom  eller andra psykiska störningar benämns som ”sekundära”

Demens och depression : Vid demens sker en gradvis försämring av intellektuella funktioner beroende på att celler dör i hjärnan . Vilket resulterar en depression .

Nästa avsnitt kommer handla om hur man kan behandla dom olika typer av depression med hjälp av KBT .

Publicerat av

About Hi, I’m Anne Sarap! The not so famous carfreak With à Zoo at Home ! Yup, you’re here alright. So let’s see if this will make your day. I’m a crazy Estonian girl who like to take a step in the wrong direction! In other words I love going my own way! The pinky site is everything I’m not but my friends say I have to fit in the box so I’m fitting in the box with pinky stuff .So this my website where I’m gonna make your life a little more boring probably BUT I’ll show you the cool stuff but also the reality in life for example my life with my brain damaged brother whom I so dearly care about and actually take care of . So read a couple of things about me and maybe enjoy some of the time here ! I promise to show you the fancy cars or maybe just a Nissan Micra who knows what out of the box of idea I’ll get. BTW I got a black cat , 3 white and a tiger yep My own little tiger and 3 wolfies (of course I’m mean 3 huskys don’t worry I haven’t yet kidnapped a wolf ) Over and out the Missy is off !

Leave An Answer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s